Mezinárodní cena vévody z Edinburghu

The Duke of Edinburgh’s International Award 

Mezinárodní cena vévody z Edinburghu (DofE) je program, ve kterém můžeš pravidelně plnit aktivity ve třech oblastech: pohybu, dovednosti a dobrovolnictví. Jako účastník programu si své cíle v rámci aktivit stanovíš sám, ale můžeš k tomu využít i rady vedoucího/mentora DofE, kterým je obvykle učitel aktivní v tomto programu. Poté se věnuješ každé ze svých zvolených aktivit aspoň jednu hodinu týdně. Dobu trvání programu si určuj volbou úrovně. Bronzová úroveň trvá 6 měsíců, stříbrná minimálně 12 měsíců a zlatá úroveň minimálně 18 měsíců.

EXPEDICE

Součástí plnění programu je i dobrodružná expedice, kterou absolvuj vtýmu. Coby absolvent programu získáš prestižní ocenění, které přináší respekt a úctu v profesním i osobním životě. Ocenění uznávají domácí i zahraniční univerzity a zaměstnavatelé jako doklad cílevědomosti a aktivního přístupu k životu. 

CENA PRINCE PHILIPA

DofE před zhruba 60 lety založil Princ Philip, vévoda z Edinburghu, manžel britské královny Alžběty.
Program slouží mladým lidem ve věku 14 až 24 let k cílevědomému seberozvoji a vnímavému postoji ke svému okolí. Do programu je celosvětové zapojeno více než 130 zemí. V České republice DofE aktivně působí již čtvrt století.

JAK ZAČÍT

Přečtěte si informační leták o programu DofE určený pro studenty nebo rodiče. Pokud byste si přáli podrobnější informace o programu, naleznete je na webové stránce dofe.cz. Nebo se rovnou zaregistrujte zde 

Vedoucí DofE Weilovka  

U nás ve škole působí v roli vedoucích či mentorů a mentorek DofE tito pedagogové, na které se můžeš obrátit pro poskytnutí podrobnějších informací osobně, e-mailem nebo prostřednictvím služby Komens v aplikaci Bakaláři:

  • Mgr. Marcel Kukuczka, koordinátor DofE Weilovka, vedoucí/mentor (absolvoval základní i expediční* školení vedoucích DofE) 

marcel.kukuczka@skolahostivar.cz 

  • Mgr. Petr Polívka, vedoucí/mentor (absolvoval základní školení vedoucích DofE)  

petr.polívka@ skolahostivar.cz 

  • Mgr. Pavel Bohata, vedoucí/mentor (absolvoval základní školení vedoucích DofE) 

pavel.bohata@skolahostivar.cz 

  • Mgr. Petr Šareš, vedoucí/mentor (absolvoval základní školení vedoucích DofE) 

petr.sares@skolahostivar.cz 

  • Ing. Andrea Burešová, vedoucí/mentorka (absolvovala základní školení vedoucích DofE) 

andrea.buresova@skolahostivar.cz 

  • Mgr. Sylva Bessisso, vedoucí/mentorka (absolvovala základní školení vedoucích DofE) 

sylva.bessisso@skolahostivar.cz 

  • Mgr. Hana Hrádková, vedoucí/mentorka (absolvovala základní školení vedoucích DofE) 

hana.hradkova@skolahostivar.cz 

  • Matěj Vtípil, externí vedoucí/mentor (absolvoval základní i expediční* školení vedoucích DofE) 

matej.vtipil@gmail.com 

Matěj Vtípil je úspěšným absolventem stříbrné úrovně programu DofE, a má proto s DofE bohaté zkušenosti z pohledu účastníka. Zároveň je držitelem všech certifikátů, které ho opravňuji pracovat v programu jako vedoucí/mentor. Nemůžete jej sice u nás ve škole každodenně potkávat tak jako ostatní vedoucí, v případě plánování expedice je však ochoten s námi sdílet své zkušenosti při její přípravě a vykonávat nad průběhem expedice dohled i její závěrečné hodnocení. 

(*Vedoucí, který absolvoval expediční školení, se zpravidla účastní i plánování a dohledu nad průběhem dobrodružné expedice.) 

Kontaktujte nás

Máte otázky?

4 + 14 =